onsdag, augusti 22, 2012

surströmming mitt i veckan

Det luktar illa. Och smakar nästan lika illa. Men jag gillar det sociala i surströmmingsskivor och jag imponeras av de som frivilligt stoppar något som luktar så illa i munnen, tuggar och sväljer.

Jag satsade på veggiestilen. Tunnbröd, mandelpotatis, tomat, gräddfil, rödlök och dill. Ingen rutten fisk här inte! Dock hittade jag ingen knädnypa att sätta på näsan, och hålla andan i ett par timmar kändes något övermäktigt.
Vädergudarna var snälla mot oss. Ösregnet kom när vi ätit klart, efterrätten tog vi inomhus. Min kära sursträmmingsälskande vän verkade nöjd. Hon åt med andakt efter att omsorgsfullt rensat fisken, mosat potatisen och varsamt placerat löken i prefekt harmoni på smörgåsen.

De har redan planerat in nästa suringtillfälle, svärfar och min kära vän. Tydligen ska det bli en tradition. Jag har verkligen en supersvärfamilj. Vilka underbara klippor de är, allihopa!
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: