lördag, juli 21, 2012

ytterligare en av de där perfekta dagarna.

Hälsade på ett par i en italienska släkten idag, tog med hund och kamera. Drack kaffe och åt jordgubbar, njöt av lördagens ledighet. Tog omvägar hem, stannade till och fotograferade. Såg en älg och dennes kalv strosa över ett rapsfält.

Mitt största intresse är fotografering, och jag är tacksam att han stannar bilen när jag hojtar, svänger in på små krokiga vägar bara för att jag skymtat en allé mellan några träd. Tålmodigt väntar på mig när jag "bara måste" fotografera en skylt, något i vägrenen eller några blommor.När vi kom hem var det för sent för att börja laga mat. Åkte ner till Sjökrogen istället, kvällssol och hamnen är en fin kombination. Jag åt röding, lite potatis och en fräsch sallad, medan Andreas kalasade på saffranssoppan med räkor och aioli - som är to die for. Helt underbar! Drack varsin dubbel espresso och flirtade till oss lite färsk frukt till efterrätt, småpratade och myste lite med ägarna som är vänner till familjen. En lördag när den är som bäst, helt enkelt.


Tittade förbi svärföräldrarna på vägen hem och har sedan dess bara myst i soffan med en gammal Bond-rulle på TV'n. Mycket var bättre förr, Bond är en av de sakerna. Älskar de gamla filmerna! Men nu närmar sig klockan midnatt och pensionärer som vi är så lockar sängen. Italienaren har redan somnat intill mig på soffan, själv kan man bara låta hunden lyfta på benet en sista gång innan jag gör honom sällskap hos John Blund.
__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

signe sa...

Stanna bilen! Det står en kille och kissar vid vägkanten! Jag måste fotografera!!