tisdag, juli 17, 2012

grannarna

I söndags gick jag över till grannarna i trapphuset intill, då vi skulle slagborra i balkongväggen som vetter mot deras. Visste att det var ett äldre par, har hört dem på balkongen ibland. Den minimala lilla rara tanten var jättetrevlig när hon öppnade dörren och berättade glatt att de bott där många år.

"Ja, vi har bott här sedan -76, vi är gamla minsann. Jadu, han fyllde 98 nyss och jag blir snart 93!"

Oh lord. En trappa upp, utan hiss. Har heller aldrig sett någon hemtjänsten/Carema/Attendo-bil i närheten. Imponerade, skulle jag kalla det!

På gymmet idag klev en kvinna,  uppskattningsvis närmare 60 år, på löpbandet bredvid mig. Absolut ingen imponerande fysik eller löpsteg som avslöjade att hon skulle orka många kilometrar. Hon stod där när jag började mitt träningspass, hon klev av när jag avslutade mitt. Det hade "bara" blivit drygt 50 minuter sa hon. Det är då jag ser t-shirten. "Lidingö Ultra Maraton". Jodåminsann, hon hade sprungit maraton. Men inte Lidingö, då blev det bara en halvmara, men Stockholm Maraton, det sprang hon nu i början av sommaren!

Döm inte katten efter dess fysik eller tyngden i löpsteget. Själv tyckte jag att jag flög fram på bandet, men ändå hann jag knappt två kilometer på mina tio minuter...
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: