måndag, juli 30, 2012

fitnessfigten - it ain't over 'til the fat lady sings

Och nu har hon sjungit. Loud and clear. Tyvärr något falskt, dock. Hade verkligen en förhoppning på att jag skulle kunna maxa ur det absolut sista ur min kropp de här två sista passen. Men jag klagade redan förra veckan på att jag hade ont i fötterna. Misstänkt överansträngning i fotlederna, visserligen självdiagnostiserat.

Hoppades att träningsfri fredag och lördag - visserligen ett par timmars klampande runt i en myr, det är träning om nått - skulle göra susen för fötterna, men inte då! Har fått plåga mig fram på crosstrainern i dagarna två, ack vilket hat jag känner. Idag har även knät gett upp, en gammal fotbollsskada som kommer tillbaka när det minst passar.

Jag hatar ursäkter. Nej, jag kan inte springa för mina fötter gör ont. Nej, jag kan inte göra benböjen för mitt knä gör fan skitont. Jag hatar verkligen ursäkter. Ändå stod jag där idag i gymmet. Med ursäkter. Gjorde mitt bästa för att ta knäcken av mina magmuskler istället, misshandlade armar och axlar ordentligt. Men jag ville så gärna springa lite längre. Lyfta lite tyngre. Gå därifrån alldeles blöt i svett med huvudet högt.

Nu är eftersmaken lite bitter. 27 pass av 30 är inte alls dåligt, det handlar ändå om 30 rätt tuffa dagar för en otränad. Men ändå. Det här sista passet skulle bli mitt triumfkort, min grande finale. Och så blev det.. blä.

Imorgon ska kameran fram igen. Efter-bilder ska fotograferas, måtten tas och vågen ställas på. Jag vet inte ännu om jag vågar lägga upp mina bilder här. Det är lite väl häftig utmaning, jag är absolut inte i den form jag vill vara. Ännu inte i den form jag vill vara, borde jag säga.

Ikväll firade jag att det var över med en frukt- och kesotallrik toppat med hjortron. Imorgon firar vi att vi varit ett par i ett år med bio, middag och smågodis. Som jag har längtat... 

1 kommentar:

Anonym sa...

Snälla snälla, lägg upp före och efterbilder och gärna också från ditt dietande tidigare i vår. Tack för all inspiration. YOU GO GIRL!