måndag, juli 02, 2012

fitnessfighten, dag 1 & 2

Min kropp värker. Aj. Men jag älskar't. I över en månad har jag peppat, längtat och sett fram emot juli - och min start av Fitnessfighten. För er som inte vet, handlar Fitnessfighten om kost och träning under en månads tid. Inga konstigheter. Nyttigare mat oftare och träning som går utföra även om man inte har ett gym i källaren (som vi visserligen har).

Gårdagens - och dagens - lunch.

150 gram kyckling (innan tillagning)
25 gram fullkornsbulgur (okokt vikt)
Paprika och sockerärtor
50 gram kvarg med gräslök

Stekte kycklingytterfiléer med minimalt med olja (ca 1 tesked) tillsammans med salt, peppar, paprikapulver, citron och färska örter. Bulgur kokad med grönsaksbuljong. Grön och röd paprika stekte jag tillsammans med sockerärtor och lite vitlök. Såsen är kall och består bara av kvarg, hackad färsk gräslök och lite vitlökssalt och herbamare.

Det var riktigt gott! Idag blev det lax med ris och tomatsalsa - nästan ännu godare! Allt görs i flera portioner och förpackas och läggs i kylen. Så när jag vaknar imorgon kan jag välja mellan lax, kyckling, ris, bulgur, stekta grönsaker och tomatsalsa. Imorgon ska jag göra något av köttfärs, kanske biffar, kanske köttfärssås. Tips, någon?
__________________________________________ Viktoria

2 kommentarer:

Katarina sa...

Fasiken vad bra du är. Bestämd och duktig. Hejjaropen skallar ända från Skellefteå. Go, go, go!

Laser sa...

Ett heja från mig också