söndag, juli 22, 2012

en sådan där söndag.

När jag och Italienaren började träffas berättade han att de alltid åt middag hemma hos hans föräldrar på söndagar. Jag såg framför mig en lite stel måltid (självklart en stek. och sås.) med artiga och politiskt korrekta samtalsämnen, kaffe i finporslinet och ja, allt väldigt amerikanskt. Typ Hollywoodfilm där boy meet girl och han följer med henne hem på middag och allt blir väldigt obekvämt och stelt.

Tills jag insåg att de var italienare/dalmasar, inte konservativa amerikaner. Tills jag insåg att alla var lika avslappnade som han jag dejtade, att (nästan) inga samtalsämnen var olämpliga och att vinet var till för att faktiskt drickas.

Söndagar är heliga dagar. Söndagar spenderas numera alltid på Äppelvägen. Trevligt, lättsamt, god mat och härligt umgänge. Idag åt vi blandat från grillat och pasta alla checca som jag bara smakade av (damn you carbs!), avslutade med nyplockade hallon och vaniljglass (i mitt fall, kesella).

Nu är jag redo för måndag igen. Inte helt nöjd med att bli gräsänka imorgon dock, men några dagar ska det nog bli skönt att vara ensam med fyrfotingarn!
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: