onsdag, juni 20, 2012

den där om upphovasrätt.

Skyll dig själv Cederberg. Jag, som är så sjukt noggrann med att bara använda mina egna bilder i bloggen, har inte alltid varit det. Någon enstaka gång har jag använt mig av bilder från internet, uatn att be om lov. Gissar att det i den här bloggen kanske finns.. tre sådana exempel. Om ens det.  

Fick ett mail från Blogger - det är deras bloggverkyg jag använder - om ett inlägg som jag skrev 2008 som "gjorde intrång i annans upphovsrätt". Jajemen. Där fanns en bild som jag inte fotograferat själv, utan hämtat från Google. Jag tog bort hela inlägget, herregud, ingen kommer sakna ett inlägg om akvariefiskar från 2008, allra minst jag.

Men det får mig att tänka. Om jag får en sådan varning om att jag har en (!) bild som strider mot upphovsrättslagen - hur är det då med alla fjortisbloggare som inte gör annat än använder andras bilder? När ska de bli avstängda eller till och med få böter för att de använder sig av andras bilder?

Själv tar jag åt mig av kritiken och inser ännu en gång varför jag senaste tre åren aldrig använt annat än mina egna bilder.
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: