lördag, maj 05, 2012

take you to the moon and back

Var ute och fotograferade månen nyss. Jomenjäklar så klart den lyser. Läste något i pressen om en supermåne, att den ungefär en gång per år lyser extra starkt och klart - den når tydligen sin peak någongång kring 05.30 imorgonbitti. Men då sover jag, så jag gick ut redan ikväll.

Fotograferade med min Canon EOS550D och ett Tamron 70-300mm. Slutartid 1/400, f 5.6 och ISO 200, handhållen kamera. Vet inte om det är de bästa förutsättningarna, men de fungerade för mig. Bilden är beskuren i Photoshop och fått en lätt unsharp mask tillagd. För er som är nyfikna.

Jag är nöjd med mitt första riktiga försök att fotografera månen, även om fingrarna blev till is och batteriet i kameran tog slut.
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: