söndag, maj 20, 2012

murkelparty

Italienaren kom hem från Dalarna idag med tre stora matkassar fulla med murklor. Två påsar behölls och en gavs bort till vänner. Jag är själv inget jättefan av att äta svamp, men jag har inget emot att rensa dem. Visserligen är det ännu roligare att plocka den, men men..
Spenderade eftermiddagen med att tillsammans med svägerska och svärmormor rensa kilo efter kilo efter kilo med murklor. Förvällandet lämnar jag med trygg hand över till svärföräldrarna, har förstått att svampen är giftig. Åh, den här svampen är visst giftig, men jag testar att förvälla den en gång. Nähä. Fortfarande giftig. Förvälla en gång till då?Jepp, fortfarande giftig. Men om jag kokar den en tredje gång, då, då kanske den inte längre är giftig. Vi testar! Vilket pucko..  

Det skulle inte bli någon söndagsmiddag idag. Men grillen tändes och både salsiccia och hemlagad lammkorven tittade fram ur gömmorna. Grönsaker grillades och bag-in-boxen plockades fram. Härliga fina underbara familj! Näst efter mig egen ligger den här i toppen på min familjer-att-tycka-om-lista. Andra familjer på den listan är Signes. Nils. Camillas. Emelies. Och några till.
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: