onsdag, maj 02, 2012

god morgon?

05.07 i morse gav jag upp. Fyrfotingens mage hade knorrat ett tag och han satt mer eller mindre på min huvudkudde och kastade beskyllande blickar på mig med sina bästa hundvalpsögon. Insåg att han inte skulle somna om, utan att han ville gå ut. Gav honom lite mat och falukorv för att göra honom glad igen och skodde på mig.

Fina lilla hund. Även om jag inte riktigt gillar att vara uppe så okristligt tidigt så var det mysigt. Inga bilar, inga människor. I skogsdungen slogs småfåglarna om uppmärksamhet och sjöng den ena truddelutten finare än den andra. Solen lyste genom träden och gav de nyutslagna löven ett gyllene sken. Nästan så att jag tyckte det var ganska trevligt att strosa där med hunden i lugnet.

Kröp ner under täcket strax efter sex igen och han somnade snabbt om. Inte jag dock. Tjugo minuter innan väckaren skulle ringa slumrade jag till och bannade mig själv för att jag då var tröttare än vad jag skulle ha varit om jag inte sovit de tjugo minuterna.

Hoppas han sover bättre i natt. Jag behöver nämligen en hel natts sömn.
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: