tisdag, maj 08, 2012

förändring

Jag har gått ner rätt många kilo i vikt och klippt av mig håret. Nu vill jag även byta färg på det. Håret alltså, inte fettet jag blivit av med. Problemet är 1. Ekonomin. Jag har faktiskt inte råd att gå till en frisör för att göra det. 2. Att inte alla frisörer vill ta ansvar över det jag vill göra med mitt hår.

Jag har färgat mitt hår med Wellas frisörfärg, Kolesten Perfekt, i ungefär en miljon år. Nu vill jag ha bort det - jag har gjort samma hårresa förr och vet att det går. Jag är fullt medveten att det sliter på mitt hår och jag vet att jag kommer bli gul. Men två omgångar ordentligt blekta slingor och en ljusfärg på det för att nyansera - då får det bli vad det blir. Men vilken frisör vill göra det för pengar som jag kommer att ha råd med?

Så jag försöker få tag i frisörblekning. Och en ljusfärg. Så jag kan mecka själv hemma. Det sistnämna är ett mindre problem, men blekningen är skitsvår att få tag i. Jag känner inga frisörer i Västerås som är snälla nog att sälja det till mig, även om jag är utbildad frisör med gesällbrev och tar ansvar för mina egna handlingar.

Tips på hur jag ska få tag i blekning? Eller någon frisör som är orädd nog att bleka på mitt färgade hår? Och som dessutom inte tar hutlösa priser...

Jag vill så gärna göra hela förvandlingen. Vilken, frisyren, färgen, kläderna. Är bara färgen som är problemet nu. Och att jag vill göra den innan examen om 16 dagar!

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: