söndag, april 15, 2012

korvmakare!

Vill man äta maten får man vara med och laga den också. Idag har jag fått vara med och göra salsiccia tillsammans med svärfar och pojkvännen. Förutom att jag tycker rått kött är lite läskigt och luktar lite suspekt så var det kul! Jag fick ansvara för snurrandet och knytandet, kändes som lämpligt kvinnogöra.
Salsiccia enligt wikipedia:  I Italien betyder salsiccia korv av fläskkött smaksatt med vitlök och pepparkorn. Det finns många varianter, men mycket grovt malet svinkött av fina delar (som karré), vitt vin, svartpeppar, salt och litet vitlök är en vanlig komposition. Örter som rosmarin eller fänkål är också vanliga smaksättare. Korvsmeten stoppas i fjälster av svintarmar till ungefär samma storlek och tjocklek som isterband. Den kan ätas utan lagring och tillagas genom stekning i panna eller ugn eller genom grillning. Korven är en så kallad råkorv och innanmätet kan klämmas ur och användas som färs i pastarätter med mera.
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: