lördag, mars 31, 2012

saker som gör mig förbannad

1. Idioter i trafiken. Ord överflödiga.

2. De som klagar på saker de faktiskt kan påverka. För dålig kondition, för tjock, för tråkigt jobb, för dåligt förhållande, för lite muskler och så vidare och så vidare. Ut och spring, banta, säg upp dig, gör slut, träna. Ekvationen är enkel. "Men det är så jobbigt att banta/springa/träna/söka nytt jobb.." Ännu mer klagomål. Självklart. Men har någon sagt att det ska vara lätt? Kämpa för det du vill ha, då smakar segern ännu sötare.

3. Snö när det inte ska komma snö. Har haft över tio grader varje dag den här veckan, nu är det ett tunt litet snölager på marken och endast två plusgrader. Usch och blä.

4. Tanter med elaka småhundar. Som envisas med att släppa fram dem till min hund fast jag tydligt visar att jag i n t e vill att min hund ska hälsa på deras morrande, skällande Jack Russellterriers. "Men det gör inget, hon biter bara lite om din hund blir för närgången.." Kärring. Tänk om min hund skulle "bita lite" på din hund när den är för närgången? Hemska kamphunden som biter hennes lilla (morrande, skällande, bitande) ögonsten "helt oprovocerat"?

Nu glömde jag bort mig. Tappade tråden. Blev för upprörd över omdömeslösa pensionärstanter med aggressiva småhundar för att kunna tänka klart. Nåväl. Kommer inte på mer just nu. Eller, det gör jag. Men det blir jag så upprörd över att det förtjänar ett helt blogginlägg själv: Det felaktiga användandet av de/dem....

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: