söndag, februari 19, 2012

vårvinter

I natt har det droppat från taket. I morse rann det små rännilar med tövatten efter gatan. Att det just nu snöar igen ignorerar jag fullständigt. Jag är helt övertygad om att det snart är vår. På riktigt! När jag kom ner till Västerås efter praktiken förra våren var det vårblommar i alla diken och snön var försvunnen. Det var den 26 mars.
Hela senhösten längtar jag efter snön. När snön har kommit längtar jag efter våren. Sommaren har jag inte allt för mycket til övers för, så varför inte gå direkt från vår till höst i år? En lång lång vår och en lika lång höst. Ett par månader vinter och tillbaka till den långa våren igen. Sommaren ger mig ändå bara solbrännacellulitochtjockis-ångest. Så vi skiter í den framöver va? Jag har dessutom inga skor att ha på mig i sommar. Nej, jag skiter verkligen i sommaren i år. Och för alla andra år framåt också för den delen.

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: