måndag, februari 06, 2012

sockerberoende - slamsmaja

Idag har inte varit någon jättebra dag, varken i socker- eller matväg. Jag fick knappt i mig min förmiddagskvarg, till lunch blev det bara minikeso och lågkalorinyponsoppa. På ICA köpte jag - vrålhungrig - fem väl valda godisar som jag i enligt gammal logik med våld tryckte i mig i bilen innan jag hunnit hem, tuggade så frenetiskt att jag fick ont i käkarna.

Har jag ätit upp godiset innan jag är hemma har jag aldrig ätit dem.
Enligt en egen väl utvecklad teori.

Idag var jag där igen. De väl valda karamellerna försvann i högsta tempo. När jag kom hem blev jag förbannad. Men skadan var skedd. Då passade jag även på att till göra klimp (hej underbart goda vetemjöl) till köttsoppan. Onödigt. Men gott.

Imorgon är en ny dag. Visserligen en ny dag med klimp i lunchlådan - men en dag utan fem hetsätna godisar. Rätt stora godisar dessutom. En dag med lite mer engagemang och motivation. Nu kör vi!

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: