torsdag, februari 16, 2012

sockerberoende - så mycket bättre

Jag är absolut inte utan sockersug. Långt ifrån. Men det är inte längre lika påtagligt. Jag har börjat kunna äta lite godis, och sedan sluta. Framför allt sedan vi upptäckte den fantastiska saltlakritschokladen så har det alltid funnits minst en sådan chokladkaka i kylen. Bara för att den är helt amazing. Jag kan ta en ruta ibland, men jag har inte samma "jag-måste-äta-hela"-sug. 

Köpte godis i tisdags. Valde ut cirka tio-femton karameller på Konsum, åt dem och blev illamående. Borde ha tryckt i mig ett halvkilo och kräkts, hoppats att jag efter det inte skulle kunna ens tänka på godis utan att inbilla mig smaken av galla i munnen. Ungefär som jag gjorde med cigaretterna i sommar. Rökte tills jag mådde illa, upprepade det varje dag i en vecka eller två. Till slut kunde jag inte ens titta på en cigarett utan att bli äcklad. Nu är jag icke-rökare.  

Kanske inte är ett hälsosamt sätt att resonera, men det fungerade uppenbarligen.

__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Robin sa...

kommer tyvärr förmodligen inte hjälpa mot socker :-(