måndag, februari 06, 2012

masterchef

Jag blev sugen på köttsoppa när jag var på ICA i eftermiddag. Köttsoppa med klimp. Köpte grytgrönsaker för en tjugolapp och ett par potatis för 2 kronor (!). Plockade upp en påse älggrytbitar ur frysboxen och satte igång. Att jag inte fick middag förän efter klockan åtta ikväll gjorde ingenting. Det var det helt klart värt. Och billigt blev det!

Skickade ett meddelande till finaste Emelie, frågade om hon ville ha köttsoppa med klimp till lunch imorgon på skolan. Visade sig att hon inte hade en aning om vad klimp var, men tyckte att köttsoppa lät gott. Men hur kan man inte ha ätit klimp? Är det så norrländskt? Kan någon reda upp det åt mig?

__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Åsa sa...

Tydligen är det ett norrländskt fenomen. Lillebrorsans tjej är från Vara och hon hade aldrig heller ätit det när hon kom hit.. :P
Köttsoppa utan klimp är ju inte köttsoppa! :(