onsdag, februari 29, 2012

inte den bästa av dagar

Ställde alarmet på 08.00 i morse. Jag vaknade en kvart innan den skulle ringa - men ändå tog det mig nästan en timme att ta mig ur sängen. Energin är försvunnen. Borta med vinden. Dricker min frukostsmoothie, tar hunden på en promenad. Brygger en kanna kaffe, sätter mig med datorn i knät. Och där sitter jag. Word är öppet, examensarbetet framför näsan. Fingrarna på tangenterna. Och.. tomt. I huvudet. Absolut ingenting.

Sitter där utan att få ner ett enda ord till dess att italienaren vaknar. Känner frustration. Panik. Stress. Följer honom och gör lite ärenden, med förhoppning på lite ny energi. Köper lunch, äter och sätter mig på precis samma plats när han åker till jobber strax innan två. En rubrik knapprar jag in. Googlar begreppet. Läser lite. Stirrar vidare på mitt word-dokument. Sitter så till hunden är hungrig igen. Frustration. Panik. Stress.

Ytterkläder på, hunden i kopplet. Promenerar till skogsdungen. Frustrationen, paniken, stressen släpper inte. Tårarna kommer. Hunden tittar undrande på mig när jag står gråtande i skogen. Går hem med strimmiga kinder. Sätter mig framför datorn. Tänker att "nu jävlar". Ett stycke, två. Max tre. Men mer än så blir det inte. Frustration. Panik. Stress.

Fan. Fan fan fan.

Det värsta är, att det inte är första gången. Heller säkert inte sista. Just nu är det svårt att hitta motivation och energi. Jag har förstått att jag inte är den första ex-jobbsskribenten med den känslan. Imorgon tänkte jag stirra vidare på min dataskärm. Hoppas på att få någon ordning på det. Jag är egentligen inte orolig för slutresultatet - jag vet att jag kommer prestera. Men tydligen inte idag.

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: