måndag, januari 09, 2012

tillsammans är vi starka

Jag skrev häromdagen om mitt sockerberoende och att jag vill bli av med det - med frågan om ni var med mig. Och det är ni! Har fått respons både på bloggen, i telefon och på Facebook. Det är fler än jag som har bestämt sig - så visst gör vi det här tillsammans?

Om ert beroende är nikotin, chips, socker eller något helt annat spelar ingen roll. För min del vill jag inte bli styrd av ett beroende, utan jag vill styra mina egna behov. Jag vill kunna njuta av en fika, en påse godis eller en skål med Ben & Jerrys - utan att få dåligt samvete. Framför allt, jag vill kunna sluta efter en bulle, efter lite godis, efter en kaka. Inte trycka i mig en hel bullpåse, åtta hekto godis eller nio kakor.

Jag vill ta tillbaka kontrollen över sockret.

Hur ska vi kunna hjälpa varandra? Jag kommer skriva om mina framgångar och motgångar i kampen mot sockret. Om jag har tips, råd eller bara tankar runt det. Nu kör vi!!

__________________________________________ Viktoria

2 kommentarer:

Cicci sa...

Jag hejar på dig med Vickan!:) För mig skulle det vara underbart att inte hela tiden längta efter sötsaker och fikabröd, och därefter få dåligt samvete för att jag ätit dem eller känna att jag skulle behöva springa en mil för att få bort kakan. Det är så tröttsamt. Så därför lägger jag allt socker (inklusive frukt, bröd, ris och pasta) och andra onödiga kolhydrater åt sidan som kan stimulera sötsuget och satsar på mer proteiner, grönsaker och fett. Efter ett tag ska man inte ens bli sugen på den där kakan, samt att man aldrig behöver bli så där snablarns hungrig jämt så man tror att man ska dö. Att dessutom kanske tappa några kilon också känns just nu bara som en bonus. Så jag tänker ge det ett helhjärtat försök iallafall:)! Heja oss!

viktoria cederberg sa...

Jag har försökt förr på ren GI-kost, men den gör mig mer förbannad än inte, haha. Så nu har jag kvar frukten och de mer långsamma kolhydraterna i rotsaker, samt hårdbröd och havregrynsgröt. Jag har inte satt några tvång på mig själv, utan jag vill kunna njuta och må bra, vilket innefattar tex en bit mörk choklad ibland.. Jag tänker mer kalorisnålt än GI-style! Det mår jag bättre av!

Men nu peppar vi varandra, klart vi kan göra det här! Starka tjejer liksom.. ;)