söndag, januari 15, 2012

sockerberoende - ja, det var ju det där ja

Jag erkänner. Jag åt efterrätt igår - svärmors frozen cheesecake. OCH säkert tio stycken djungelvrål-godisar. Det var hur (välj valfri svordom) gott som helst. Helst hade jag ätit upp hela godisskålen och ytterligare tre bitar av den underbara cheesecaken. Men så blev det inte, hur gärna jag än ville.

Med lätt ångest är jag idag tillbaka i senaste två veckornas kostschema. Samma, tråkiga kostschema. Ett tecken på att mitt sockerberoende är kvar i oförändrad stryka är att jag höll på att börja gråta på ICA Maxi i eftermiddag när jag såg de som lyckligt stod och plockade smågodis i stora prassliga påsar. Jag tog en förpackning med frysta hallon och vände ryggen till dem. Men tårarna brände bakom ögonlocken. Jag saknar mitt smågodis..
__________________________________________ Viktoria

2 kommentarer:

Cicci sa...

Förstår att det är jobbigt:( Men är det inte svårt att bara äta lite godis och lite kakor? Tänker att det som måste trigga igång sötsuget ännu mer bara? Jag har iallafall tagit mig igenom första veckan, har inte varit speciellt sugen på sötsaker eller onyttigheter och har överlevt både ett restaurangbesök och ett "hanna åström kalas" med att ta med eget (faktiskt gott) fika. Har inte varit lika hungrig som tidigare, inte speciellt hungrig alls faktiskt. Det är så jävla skönt måste jag säga!:) Att slippa gå omkring med ett gapande hål i magen som aldrig blir tillfredställt hur mycket eller hur ofta jag än äter något! Känner mig rätt positiv just nu faktiskt. Jag tycker du är duktig iallafall Vickan, fortsätt kämpa! Och tänk inte på de tillfälliga bristerna i karraktären som nederlag och få dåligt samvete över det, se det hellre som att du är duktig som faktiskt försöker göra något åt beroendet och stolt över att du känner att du faktiskt fått nog av det! Kram!:)

viktoria cederberg sa...

Tack Cicci. Att jag under lördagen åt både lite efterrätt och några godisar är för att jag tycker att jag någongång faktiskt kan äta något gott. Framför allt då jag inte äter efter varken GI eller LCHF, så det påverkar inte min process/ketos - utan jag får helt enkelt tjäna in mina kalorier på annat håll.. ;)

Jag är stolt. Det ska du också vara! Tillsammans är vi starka, klyschigt nog! :D