torsdag, januari 12, 2012

sockerberoende - att vinna och bli starkare

Åt lunch ute på Erikslunds Shoppingcenter idag. Tackade nej till både pasta, bakpotatis och bröd till salladen. Det kändes bra. Tog en kaffepaus på IKEA, men nöjde mig att titta på när bästaste Emelie njöt av det stora varuhusets fantastiskt goda chokladmousse. Det var jobbigt just då - men otroligt skönt att i efterhand kunnat motstå frestelsen.

Jag vet att helgen blir en utmaning. Och jag har (nästan) bestämt mig för att unna mig något litet gott, då vi är bortbjudna på inte bara en, utan TVÅ festmåltider. Alkoholen hoppar jag över, det är det enda jag är säker på. Hur tråkigt det än känns..

Förövrigt så älskar jag morötter. Alltså, inte bara de där orangea avlånga sakerna som Lilleskutt gillar, utan morötter som får mig att vilja nå längre. Bli lite mer målinriktad. Se något roligt som väntar efter vägen. Italienaren står för den första, vid ett delmål. Min kära mor för den andra. Båda blir en utmaning att nå - men de är båda värt besväret!  
__________________________________________ Viktoria

2 kommentarer:

camilla sa...

Åh jag vill oxå ha morötter!! och inte den avlånga oranga varianten :-) Min motivation är kass....hm...måste nog prata med rickard så han får morota igång mig :-)

viktoria cederberg sa...

Morötter är fint, jag älskar dem. Och helst ska det vara morötter som inte får en att gå bakåt - dvs inga lyxmiddagar! ;)

Italienarens morot kommer göra det lättare att ta mig till mitt slutmål, där mamma väntar! :D