lördag, januari 07, 2012

jag gillar det inte

Jag slutade snusa som nyårslöfte vid tolvslaget som gränsade mellan 2007 och 2008. Jag kan visserligen fortfarande känna en viss längtan, men har inte tagit en enda snus sedan dess. Röka råkade jag sluta med nu i höst. Jag skulle dra ner på det och helt plötsligt hade jag slutat. Mer eller mindre utan problem.

Men det beroende jag haft för nikotin är absolut ingenting i jämförelse med det sockerberoende jag slagits med i många, många år. Socker är ett gift för mig. Ett underbart, fantastiskt, lidelsefullt gift. Jag har inte slutat med det helt. Jag kan inte, helt ärligt. Och jag älskar det för mycket för att vilja vara helt utan det. Men den här veckan har bestått av svettingar, frustration, stress och tårar som brunnit bakom ögonlocken. Jag vill inte vara utan det! Jag vill ha mitt socker! Men bara tanken på att avgiftningen får mig att må så här dåligt är ett säkert tecken på att det är ett måste.

Jag har ätit frukt och bär. När jag varit tillräckligt nära gråten även lite mörk choklad. Min tanke är att visst kunna äta godis i framtiden. Men lagom mycket och kanske en kväll i veckan. Inte kakor, bakelser, godis och socker i alla dess former dagligen.  

Jag hatar att vara beroende.
Nu får det vara slut med det!

Är ni med mig?

2 kommentarer:

camilla sa...

Jag är med dig babe!!

Johanna sa...

Jag är med!