söndag, januari 01, 2012

ett perfekt avslut

Vi spenderade nästan hela dagen igår hos svärföräldrarna. Teamwork i köket, en ylande fytfoting i källaren och trevligt umgänge. Serverade cosmopolitans dessutom, minns inte ens när jag drack en senast!
Croustader med tapenade och skagenröra till för-förrätt, gratinerad hummer till förrätt. Varmrätt blev marinerad och vitlöksspäckad smördegsinbakad älgstek med hasselbackspotatis, murkelsås och kokt sparris. Till efterrätt fick vi - efter vissa problem - vaniljpannacotta med limemarinerade bär och espresso. Efter-efterrätten serverades en underbar ostbricka och kex. Det kändes nästan som om jag rullade hem när jag, italienaren och fyrfotingen gick hem i kylan i natt!
Åtta människor och två hundar. Skratt, historier, bubblor och fyrverkerier.
Dessutom drack jag inte särskilt mycket alkohol, så jag mår som en prínsessa idag.

Vaknade visserligen redan före klockan tio av inte bara en, utan två som snarkade bredvid mig i sängen. Tog täcket och fytfotingen med mig och kurade ihop mig i soffan framför Harry Potter. Nu tycker jag däremot att italienaren ska vakna, men jag tänkte inte väcka honom utan låta honom sova hur länge han vill.
Hoppas ni alla hade en lika fin nyårsafton som jag hade!

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: