måndag, januari 02, 2012

den där om att vara duktig

Jag vaknade och kände mig överkörd av tåget. Huvudet, magen, kroppen. Allt. Dagens IKEA-dejt blev som tur uppskjuten - inte mig emot. Somnade om och sov ett par timmar till.

Hoppades på att känna mig som en ny människa när jag vaknade igen, men så tur hade jag inte. Hur som helst, saker stog på schemat och det var bara att kravla sig upp och in i duschen. Skolan och CSN-papper, en sväng förbi Erikslund. Hem till min lägenhet och tvätta, packa undan och städa. Nordinskan ska låna den ett tag och det vore säkert rätt trevligt för henne om hon rymdes bland mina saker.

Så helt plötsligt var klockan sju och jag har ungefär två miljoner saker jag vill hinna göra innan italienaren kommer hem om två timmar. Prioriteringen blev att äta gårdagens tacorester till middag - bara för att sedan laga mat efter att ha tagit hand om fyrfotingen. Helst skulle jag vilja packa upp de skafferivaror jag tog med hemifrån, men då måste jag först städa skafferiet här. Och packa upp de kläder jag tog med hit. Men även det innefattar att jag först måste städa.

Fan. Allt innefattar mer städning. Jag vill inte städa mer idag.

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: