söndag, december 04, 2011

mätt, belåten och på lite bättre humör

Risotto [risåtto] med kött, trattkantareller och saffran mättade magen ordentligt idag. Jag gillar risotto, men blir lika chockad varje gång (eller rättare sagt, båda gångerna) att det är så mättande. Glögg och saffransbiscottis också. Det är kanske det bästa med december - att det är okej att äta massa saker med saffran i. Var dock inte helt förtjust i Årechokladen med saffransmak som vi provade till espresson. Men biscottisarna.. mums! De skulle absolut kunna missbrukas! 

Jag längtar efter att börja julbaka. Undra om jag ska göra det i veckan. Baka julgodis är yammie - sugerjunkie som jag är! Knäck blir det i alla fall. Och kanske Suss himmelska chokladfugde. Den ser verkligen helt fantastisk ut! Och saffransbiscottis. Undra om det är samma recept som Suss och svärmor använder? Kära italienska svärmor, är det här receptet liknande det du bakar efter?

Vad ska jag mer baka? Brukar göra chokladkola också, ofta med mintsmak. Den kanske jag satsar på i år också. Eller har någon något bättre alternativ?
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: