söndag, november 20, 2011

utökade italienska familjen

Söndagsmiddagen blev en lördagsmiddag och familjen var större än vanligt. Den italienska morbrodern tillsammans med hans Skelleftiska fru var på besök och kvällen blev ännu mer galen, högljudd och underbar. Det är så skönt, som när man tänker på en klassisk filmscen med en italiensk familj. Kärlek, prat i mun på varandra, vin och massa god mat.  
Ostar av alla möjliga slag, salami, lufttorkad skinka och bresaola. Bröd, olivolja och flingsalt. Trots svärmors uppmaning om att inte äta oss mätta innan varmrätten var det svårt att sluta. Fram kom sedan den största grytan med musslor. Plus stekta scampi och en grönsakspaj.
Jag har lovat min kära svärmor att smaka allt som serveras, och tycker jag inte om det behöver jag inte äta mer. Så igår smakade jag musslor för första gången och dessutom kapris. Häromveckan åt jag visserligen kavring med någon musselröra på (självklart även det hos italienska familjen) men sådär sörpla dem ur skalet har jag aldrig testat förr.
Visserligen syns det rätt väl på bilden vad jag tyckte om musslor.
Skeptisk. Mycket skeptisk.

Men tack för ytterligare en oförglömlig kväll. Samtalsämnena var lite annorlunda, men inte mindre underhållande för det. Jag är verkligen lycklig att jag har fått en svärfamilj som tar så väl hand om mig!

__________________________________________ Viktoria

1 kommentar:

Johanna - johannabolmgren.se sa...

Du verkar ha en helt otrolig svärfamilj! Och ni verkar äta helt otrolig mat varje söndag! :)