måndag, oktober 03, 2011

right on the spot

Jag tog mitt körkort på en intensivutbildning i Jokkmokk. Att jag fått behålla det är en gåta. En rondell. Inga rödljus. Uppskattningsvid fem stopplikter. Noll enkelriktade gator och lika många ställen att fickparkera på. Herregud, jag fick lov att skrämma bort några renar innan jag kunde göra testet på isbana!

Hursomhelst. Rondellen körde jag runt, runt, runt i. Jag fick teoretiskt lära mig att grönt betydde köra, och att jag skulle stanna vid både gult och rött. Stopplikterna lärde jag mig vad de innebar. Att jag bara fick köra åt ett håll på de enkelriktade gatorna var de också noga med att poängtera. Men fickparkera - jag tror aldrig ens de nämnde ordet. Parkera gjorde man på ICA, Konsum eller utanför körskolan. Något annat fanns inte.
Det har resulterat i att jag inte gör det sådär jättefrivilligt, av helt naturliga själ. Jag försöker inte landa ett jetplan frivilligt, då jag inte vet hur man gör det heller. Igårkväll var jag ohälsosamt trött, grining och i total obalans - tror jag hamnade någonstans mellan superbitch och bitchiest bitch in the whole wide world.

Skulle parkera vid italienarens hus. Det regnade. Var mörkt. Enda parkeringen i närheten var just det - en fickparkeringsplats. I en jävla backe! Den inte ont anande italienaren fällde en liten kommentar om att det inte skulle vara några problem, fanns ju massor med plats.

Hello prestationsångest. Hello panik. Hello stess. Hello heartbeat.  

När jag är så trött och lättretad ska jag inte köra bil. Jag misslyckades med första försöket. Blev förbannad. Ännu tröttare. Misslyckades med andra. Och tredje. Fick motorstopp. Flippade ut. Tårar. Hysteri. Samt en parkering en bit bort och en promenad i regnet.

Skönt att jag inte alls är labil när jag är trött, nej nej.

Idag tog jag revanch. Samma backe. Samma plats. Första försöket. Perfekt.
Varför kunde det inte varit så lätt igårkväll?

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: