söndag, oktober 09, 2011

ready for the fantastic north

Italienarens lägenhet är nu redo för frånfälle. Min egen lägenhet likaså. Väskan är nästan färdigpackad, saknar bara sådant som inte går packa ner innan jag använt dem imorgon. Jag gör mitt bästa för att packa lätt. Jag ska uppenbarligen bara vara i Norrland i tre dagar, och behöver därför ingen resväska eller ens en bag. En välfylld handväska - där hade jag tänkt rymma både kamerautrustning, dator, saxar och kläder.

Målar naglarna och har lite resfeber. Eller, inte för själva resan egentligen, men för hemkomsten. Två och en halv månad sedan jag träffade mina hjärtan i Skellefteå. Två och en halv månad. En halv evighet? En hel evighet! Imorgon vid den här tiden är jag någonstans efter E4:an norr om Sundsvall. Beror lite på när jag kommer iväg. Hur mycket trafik jag måste trängas med. Och hur trött jag blir.

Ett till lager på naglarna och somna tillsammans en av de nya böckerna jag köpt. Dennis Lehane, En mörk välsignelse. Jag. Älskar. Lehane. Men framför allt älskar jag karaktären Bubba Rogowski. What is there not to love?

__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: