måndag, oktober 24, 2011

inte ofta. men ibland!

Vissa skoldagar vaknar jag och känner efter. Huvudvärk? Kanske migränkänningar? Har jag inte lite feber? Eller som när jag skulle springa Tjejmilen. Foten, känns inte ledbanden lite svaga? Eller är jag inte förkyld, då ska man inte springa har jag hört. Knäna då? Gör inte de väldigt ont? Men det hela slutar alltid på samma sätt. Jag inser att nej, jag är inte sjuk, jag har inte ont - och kliver upp ur sängen. Och skulle jag faktiskt vara sjuk, skulle jag troligtvis kliva upp ändå. Ta några alvedon och gå till skolan. Frånvaro är inte min starka sida.  

I morse vaknade jag med en sådan magknip att jag snyftande spenderade morgonen i fosterställning med fyrfotingen tätt intill. Tyckte otroligt synd om mig själv, och tackade för att min första praktikdag redan var uppskjuten till imorgon, då dagens arbetskamrat skulle spendera dagen hemma med en sjuk dotter. När jag väl är ynklig och inte får mig upp ur sängen, är jag glad att det är på en ledig dag. Frånvaro är som sagt inte min starka sida.
__________________________________________ Viktoria

Inga kommentarer: