måndag, september 05, 2011

svampskola

Jag lurade med Puffan ut i skogen efter skolan idag. Svampskogen. Jag är en mästare på det där med svamp - vill jag i alla fall själv tro. Att så inte riktigt är hela sanningen är bara en liten, liten detalj.
Idag har jag lärt mig något nytt. Fingersvamp. Så nu finns det - förutom fingersvampen - trattkantareller, gula kantareller, andra gula svampar och andra andra svampar. De tre första ska tydligen vara ätliga, de två sistnämna är det lite osäkert om. Jag tar för givet att jag dör om jag så mycket som rör vid dem.

Jag i alla fall hem med både trattkantareller och några fina gula kantareller, till italienarens stora lycka. Trattisarna läggs på tork och de andra har redan lagt sig till ro i italienarens mage, smörstekta tillsammans med lök på ett par smörgåsar.
__________________________________________

Viktoria

Inga kommentarer: