söndag, september 04, 2011

skillnad på träningsmatch och träningsmatch.

Allvarligt. Ända sedan förra hösten och försäsongsmatchen mellan Västerås IK och Skellefteå AIK har jag fått höra att VIK minsann är bättre än Skellefteå, då de vann matchen. Att de spelar i Allsvenskan och "vi" i Elitserien är tydligen ingenting de bryr sig om. Vinner man mot ett lag är man bättre än dem - och ifjol var alltså VIK lika bra som Färjestad som vann över Skellefteå i SM-finalen och därmed på delad förstaplats i Sverige.

Ungefär så har det låtit. HELA ÅRET. Men efter torsdagens straffvinst av Skellefteå tänkte jag att nu, nu äntligen slipper jag det där tjafset. Nu kanske de inser vilket av lagen som faktiskt är bättre. Första kommentaren "Men vi är obesgrade i ordinarie tid". Va fan. Fortfarande, vi vann!

Mötte igår kväll en av de som tjatade mest ifjol. Jag log stort och muttrade något i stil med "Oscar Möller, olé olé olé." Och vad får jag för svar!? "Vadå, det var ju ingen SM-final, vad spelar en försäsongsmatch för roll?". Bittra jävla Västeråsare. Hade ni vunnit hade jag fått höra samma tjat ett år till. Nu när vi vann så var matchen totalt oviktig.

Jag blir så less.. och lika bitter som resten av Västeråsbefolkning.
__________________________________________

Viktoria

Inga kommentarer: