torsdag, september 22, 2011

nej, jag gillar faktiskt inte Jante.

Jag har inte förstått varför vi mellanmjölkslandet Sverige är så löjligt fästa vid vår Jantelag. The law of Jante. Det är för mig en gåta, hur vi som individer inte får vara stolta över oss själv utan att någon annan ska se på oss med avsky i blick. Tro inte att du är något, en kommentar som sitter i ryggmärgen.

Men jag är något! Jag är Viktoria Cederberg, och jag är stolt över mig själv och vad jag åstadkommer. Jag är något. Jag är en produktiv och engagerad elev. Jag är något. Jag är arbetsam och drivande. Jag är dessutom jävligt mycket mer än så. Jag vill kunna hålla huvudet högt när jag lyckas, vill kunna vara stolt över det jag åstadkommer. Och det utan att någon tycka att det är konstigt.

Och det kommer jag vara. Oavsett vad andra tycker.
__________________________________________ Viktoria

2 kommentarer:

Emma sa...

Och du ar en toppenfin kompis, begavad som fa och sjukt snygg, glom inte det! ♥♥♥

caroline sa...

word!