söndag, september 04, 2011

life is wonderful

Jag står fast vid att det är höst. September, och höst. Snart vinter. Boots och halsduk. Dock visade termometen över 25 grader idag och jag fick se mig överbevisad. Så jag lämnade skinnjackan hemma, men behöll skorna och den stickade halsduken. Det är höst i september. Sådetså.
Med svärfar på äventyr i älgskogarna så blev söndagsmiddag en karaktär fattigare - men inte sämre för det. Den italienska familjen har många fördelar, dagen pastarätt är en sådan! Att vi dessutom hade fått tillåtelse att plocka underbara söta plommon hos grannen gjorde inte dagen sämre. Eller päronträdet tvärsöver gatan. Plommonen tänkte jag chockera magen med, men med päronen tänkte jag prova Suss recept på päronmarmelad men vaniljstång. Jag älskar päronmarmelad tillexempel till chevré, så det ska bli spännande.
Har även fått ett par zucchinisar (en zucchini, flera zucchinisar?), även de via svärmor från någon av deras grannar. Men vad ska jag göra av dem? Har ett recept på zucchiniplättar, men annars.. Suss, har du något bra beprövat tips? 
__________________________________________

Viktoria

Inga kommentarer: