onsdag, september 07, 2011

jag vill bo in en svamp, annars får jag kramp

Det där med svampar var tydligen inte min starka sida, då jag fått höra att det minsann finns annat än fingersvamp, trattkantareller, gula kantareller, andra gula svampar och andra andra svampar, som jag påstod i förrgår. Så jag gjorde det enda rätta och köpte en bok.
Nu är jag ganska övertygad om att annan gul svamp egentligen är blek taggsvamp, och jag kan upplysa om att även den är ätlig. Däremot gav de magic mushrooms en döskalle som symbol, kallar dem giftiga. Det kanske är rätt defination - egentligen - men lite mer spännande reaktioner än av flugsvamp kan man uppenbarligen frambringa..  

Jag är helt tydligt en sucker for knowledge. Jag tycker inte ens att svamp är gott. Det är faktiskt till och med rätt äckligt. Men nu vill jag ut i skogen igen, plocka allt ätligt som kommer upp ur marken! 
__________________________________________

 Viktoria

Inga kommentarer: