torsdag, september 29, 2011

inte innebandy. bandy!

Italienaren och sport ja. Att jag i höst fått vara Fotbollsfru Modell Elak kommer i vinter att bytas ut mot Bandyfru Modell Totalt Ovetande. 

Exakt, det är inte bara fotboll som gäller, utan snart drar bandysäsongen också igång. Kontrakt med Katrineholm i Allsvenskan ska visst skrivas - stolt flickvän, oh yes!

Jag avundas dock inte resorna. Frillesås har jag aldrig hört talas om förr, men verkar vara den längsta resan söderut. Men om ni tittat allra längst upp i det högra hörnet av Sverige så ser ni en till liten röd prick. Haparanda. De har Haparanda i sin serie. Jag avundas honom verkligen inte. Det är från Västerås 78 mil upp till Skellefteå, och 22 mil vidare upp till Haparanda. (Edit. Jag ljög tydligen. Allsvenskan Norra kommer han spela i - how could I know - och kommer inte åka mycket längre söderut än just Katrineholm.)

Hur som helst - förutom att jag är stolt över honom - så är jag totalt nollställd. Jag har aldrig någonsin sett bandy, inte ens på TV. Zappat förbi någongång, men inte mer än så. Det enda jag förundrats över är hur någon kan vara så dum att ställa sig i ett bandymål.

Planen enorm, målet stort, de skjuter som galningar och bollen stenhård. Vad får en person att vilja ställa sig i vägen för målet?

Ja. Italienaren är bandymålvakt. Såklart.

Inga kommentarer: