lördag, september 17, 2011

den där hatkärleken

Jag nämnde häromdagen att jag hade en hatkärlek till den lokala sportbaren. Det är ett väldigt besvärligt förhållande vi har, jag och det där stället. Jag älskar att se mitt hockeylag på TV, och det gör sig så mycket bättre i en pub eller liknande. Hemma blir jag stressad, allt annat som måste göras. Att gå på sportbar kräver heller inga fancy kläder eller välmanikyrerade naglar. Kom som du är, älska sporten. Lite så.

Därför älskar jag att gå på sportbar. Jag får jubla när Oscar Möller tycker upp den i nättaket eller svära högt när Hadelöv släpper en puck mellan benskydden. Det är okej. Det är ingen som tycker att jag är dum i huvudet när jag deppar efter en förlust. Alla som besöker en sportbar vet känslan, känner igen tomheten.

Men. Men men men. Just min lokala sportbar - stadens enda riktiga sportbar - har många svagheter. Service är inte deras starka sida. De har någon enstaka som faktiskt förstår att man inte kan vara otrevlig med sina gäster, och ytterligare någon som förstår att man till och med bör vara trevlig.

Och maten. Den håller en väldigt ojämn linje. Vissa kvällar får man in den ultimata burgaren, perfekt stekt tillsammans med underbar krispig sallad och knaperstekt bacon. Nästa gång får du ett bränt hamburgerbröd intill sönderfriterade potatisbitar och en hamburgerdressing som mest påminner om remouladsås. Vilket fortfarande kostar kring etthundratrettio riksdaler.

Det om man ens får någon som vill ta upp ens beställning, risken är att inte träffa av de där trevliga och då inte ens få beställa utan att först bli förbannad.

Nu bör också tilläggas att jag är rätt kräsen när det kommer till restaurangbesök.
Not so easy to please, helt enkelt.

Men jag kommer vara där nästa gång som mitt älskade hockeylag spelar huvudmatch på Canal+. Just det, en sportbar utan extra sportkanaler, också intressant. Vi får minsann nöja oss med huvudmatchen. Som sagt. Jag kommer vara där. För att jag älskar sportbarer. Inte för att jag älskar den här sportbaren.
__________________________________________

Viktoria

Inga kommentarer: