söndag, juli 10, 2011

sleeping beauty

Jag brukar påstå att jag kan sova var som helst, när som helst. Vilket nästan är sant.

Dagens resa upp till Norrland igen styrkte den teorin. Jag somnade i samband med sista rondellen i Västerås. Tittade upp i Sala, kände när vi svängde av i Heby. Vaknade på en kisspaus någonstans efter vägen och somnade lika snabbt igen. Reagerade svagt i rondellerna i Gävle och fick en snabb skymt av trafikskylten i Tönnebro. Vaknade vid kisspausen i Gnarp, och höll mig halvvaken de sista fyra milen in till Sundsvall. Åt mat på Max och somnade lika snabbt igen. Innan vi ens lämnat parkeringen tror jag. 

Har ett svagt minne av en skylt med Härnösand på, och spanade lite snabbt på hoppbacken i Örnsköldsvik. Vaknade till då och då när Sverige gjorde mål i damfotbollen och radiokommentatorn vrålade. Reagerade när de saktade in för en bilolycka i Nordmaling och vaknade vid södra sondellen i Umeå. Hade dock somnat innan vi passerat igenom staden och först i Hökmark vaknade jag igen. Fyra mil från Skellefteå ungefär, och höll mig relativt vaken hela vägen hem.

Jag räknar med att jag sov cirka sjuttio av de sjuttioåtta milen jag idag spenderat i en bil.
Dregglat lite. Kanske snarkat. Vem vet. Jag sov och märkte ingenting..
__________________________________________

Viktoria

Inga kommentarer: