måndag, juli 18, 2011

en självklarhet?

Jag ska efter här sommaren aldrig mer ta rent drickesvatten för givet. Under våren upptäcktes en parasit i vattnet, och beskedet blev att vi skulle koka allt vatten. Självklarheten att ta ett kallt glas vatten i köket en varm sommardag fanns inte längre. Borsta tänderna under rinnande vatten. Skölja salladen. Glöm det, om du inte vill spendera närmaste veckorna på toaletten.

Det finns en kran i Bonnstan med rent vatten, från en annan vattentäckt. Kön har tydligen ringlat lång där. Själv har jag fått leveranser från stugan, eller tagit med dunken när jag åket dit. Jag ska aldrig någonsin ta rent kranvatten för givet längre.

Ännu en anledning att åka ner till Västerås. Among others.
__________________________________________

Viktoria

1 kommentar:

Johanna - MyShoebox.se sa...

Det är skönt att vi klarat oss här i Byske, jag hade nog inte fixat det, med allt man ska skölja till Charlie osv...
Men man kanske vänjer sig?