måndag, april 18, 2011

smuggel smuggel

När man som bortasupporter går in på Löfbergs Lila Arena (och många andra arenor) så blir man kroppsvisterad. Jag hade min lilla plånbok hängade runt halsen - med betoning på lilla. Den är formsydd för en iPhone, och tillsammans med den hade jag klämt ner ett knappt halvt dussin plastkort och ett litet läppglans.
Vakten: Kan du vara snäll och öppna din väska?
Jag: Vad sa du? 
Vakten: Kan du vara snäll och öppna din väska!?

Vad ska man säga? Jag har inte gömt några bengaler eller spritflaskor i den. Knogjärnen blir svåra att klämma ner i den, tror inte ens jag skulle rymma en stilett hur mycket jag än skulle försöka.

Dessutom känns det lite kränkande att man blir visiterad enbart för att man kommer tillsammans med klacken och ser machen från bortastå. Hade jag gått in genom vanliga entrén iklädd min Mikael Renberg-tröja skulle ingen ens tänka tanken att visitera mig. Och när det var öppet mellan resten av arenan och bortastå så skulle väl vem som helst - helt ovisiterad - kunna plocka in bengalerna, spriten och knogjärnen för att sedan lämna över dem åt mig? 
__________________________________________

 Viktoria

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha! Det måste ha varit "bara för att".../M