torsdag, januari 13, 2011

fågelholkar

Av någon anledning nämnde jag mormorsaft idag när vi satt hemma hos mig och färdigställde vårt arbete. Båda mina mellansvenska vänner såg ut som fågelholkar. Ni vet, så där helt tomma i blicken, som om jag var en utomjording och pratade swahili. Träffade två till mellansvenska fröknar under dagen, även de trodde att jag var dum i huvudet. "Är inte det en läsk?" En liten del av mig dog. Berättade på Facebook, aldrig har min status väckt så mycket känslor förr.    

Som tur är, så är jag välutrustad. Jajemen. Önskar att jag hade haft smultronsmak, som är min favorit, men man tager vad man haver. Så just nu kokas det saft för fullt. Enorma mängder socker kokas till en sockerlag. Tandläkare, beware!

Imorgon ska mellansverige få smaka en del av den norrlännska söta sommaren.

2 kommentarer:

whats. her. face. sa...

kan meddela att mina arbetskamrater oxå såg ut som fågelholkar! :)

Johanna - MyShoebox.se * Gravid * sa...

Va, är det sant? Men säljs inte det i butiker överallt?