söndag, december 26, 2010

dag 25 - en första, lite försenat

En första vadå..? Min första egna lägenhet får det bli. Jag flyttade hemifrån efter nian, men bodde första läsåret av gymnasiet på KFUM's elevhem i Umeå. Sommaren innan tvåan hittade jag en lägenhet på Döbelnsplan i Umeå, väst på stan. 17,5 m2. Helt sjukt litet! Hade bara vatten på toan, diskade på golvet och duschade på ett par decimeter mellan väggen och toalettstolen. Duschdraperiet satt för dörren, då förstår ni kanske hur litet det var.

På något sätt klarade jag av att bo där i ungefär 2,5 år. Trots att jag som älskar att laga mat bara hade en liten kyl med frysfack, en platta och en microvågsugn. Hyran betalades med pengar i ett kuvert i brevinkastet hos min otoligt gamla hyresvärdinna, ett par trapphus längre bort.

En 90cm säng, en byrå med en tjocktv ovanpå. En garderob, två smidiga fotöljer, ett litet soffbord. Ett litet matbord och två stolar. Ett par hyllplan med porslin och en skrubb med köket, dvs kylen och ett överskåp.

Många minnen finns från Döbelnsplan 2, min frisörvän Anna är iblandad i rätt många av dem.
Anna, hur många gånger badade vi i fontänen?
__________________________________________

Viktoria

2 kommentarer:

sophie sa...

vi älsksde din skrubb. those we're the days! skulle inte för ngt byta ut umetiden mot en lyxvilla!

Anna sa...

Hahaha... fontänen var ju amazing! :D Tänker alltid på dig när jag får förbi där, hihi :)