lördag, december 11, 2010

dag 11 - mina syskon

Mina föräldrar var varit snälla nog att göra mig yngst av fyra syskon. Snacka om att jag blivit jagad, slagen och lurad i min barndoms dagar. Även om jag var rätt duktig på att göra livet surt för dem med, i alla fall för min syster. Har aldrig bott med mina bröder, vilket kanske är till deras fördel. Jag menar, vem vill ha en bråkig, frågvis, envis och tjatig lillasyster i hasorna?

Min vackra storasyster är fyra och ett halv år äldre än mig. Hon har lurat mig att rulla i hundbajs och jag har kastat träskor i hennes huvud. Äkta syskonkärlek lixom. Jag var nog den största plågan i hennes liv tills dess att jag fyllde femton och faktiskt någonstans började växa upp lite. Storasyster är imponerande, jag tror inte det finns något som hon inte klarar. Saknar henne och hennes fotbollslag till barnaskara otroligt mycket varje dag.
Störrebror är drygt nio år äldre än mig, och den jag var livrädd för när jag var liten. Har traumatiska minnen hur han jagar mig genom huset i Skelleftehamn, hotar med att slå mig. Jag var kanske nio och han dubbelt så gammal. Jag minns honom även som sjukt häftig när jag var liten, han hade den coolaste WV Bubbla som Skelleftehamn och Ursviken någonsin skådat. Tyckte i alla fall jag då, men han är fortfarande rätt häftig nu - framför allt då Bubblan blivit utbytt mot en Porsche. Han har nyss blivit pappa till nummer två, och den lilla fröken har jag ännu bara träffat en gång.

Sist men inte minst, störstbror. Dryga tretton år äldre än mig, men med en underbar mental ålder som en fjortis. TV-spel och radiostyrda bilar är hans grej. Och små söta chihuahuas - grym kombination. Jag minns honom inte lika traumatiskt från barndomen - jag tyckte nog snarare att han var vuxen och jättegammal redan då. Vilket kanske är sant, han gjorde mig till faster som fjortonåring. Gam' ful fastra'.. Störstbror är en bra förebild för sina tre grabbar, de coolaste kidsen.

Jag älskar mina syskon.
De är olika som natt och dag, 
o de har alla tre sina unika sidor.

__________________________________________

Viktoria

Inga kommentarer: