torsdag, november 11, 2010

mina grannar

Jag har fyra grannar. Eller, nej, jag har fler grannar, men inga jag varken ser eller hör. Eller luktar.

Granne nummer ett är musikgrannen. Han bor mittemot mig i trapphuset men jag har aldrig sett honom. Bara hört. Men det desto mer! Han gillar, som namnet avslöjar, musik. Helst på väldigt hög volym, och allra helst tidigt på lördag och söndagmorgon. Kring klockan åtta brukar han vakna och slå igång högtalarsystemet. Det är ungefär som att bo granne med en nattklubb för rockers - med inslag av Robyn och Roxette.

Nummer två är han jag hör på toaletten, som harklar sig och snyter sig väldigt högt. Skulle han, Gud förbjude, bajsa på toan skulle jag höra även det. Jag är nästan säker att denna granne bor ovanför mig, och att ljudet rör sig via rören.

Trean bor inte ens i mitt trapphus, utan i trapphuset intill. Men deras (ja, de är två, har även hört dem bråka ibland) surroudsystem sitter på väggen mellan våra lägenheter - tillika bakom min soffa. De gillar att se Ensam Mamma Söker, I Form Med Anna Anka och slår ibland på stort med lite engelsk fotboll. Det går absolut inte missa vad de lyssnar på.

Granne nummer fyra är den enda jag någonsin sett. Av ALLA mina grannar. Han bor längst upp i huset och är en riktigt partykille. Men det märker jag aldrig av - det enda jag märker honom är att han luktar fantastiskt gott. När jag hör honom passera i trapphuset kan jag få en längtan att bara ställa mig i trapphuset och lukta en stund. Vilket jag inte gör,  men skulle jag råka gå ut efter honom så kan det hända att jag går sakta sakta sakta de fem trappsteg jag har ut..

Jag tycker mest det är fantastiskt att det är sex lägenheter i huset.
 Och jag har sett en granne - o bott här i snart tre månader.
__________________________________________

Viktoria

Inga kommentarer: