söndag, juni 13, 2010

zombie

Där kring klockan tre idag började det. Det Jävligaste. Det Jag Hatar Mest. Mensvärken. Har legat i fosterställning större delen av dagen och knaprat värktabletter som om det vore smågodis, men vad hjälper det? Kring halv nio ikväll började jag känna mig mänsklig igen, och då även hungrig.
.
Kastade ihop en paj med fetaost, rödlök och broccoli, och åt det till middag tillsammans med rårivna morötter där kring kvart över tio, efter att även hunnit diska och dammsuga lägenheten. Fick en konstig kombinationskänsla av stolthet (matlagning och städning) och irritation - äta så sent känns otroligt onödigt.
.
Jag ljög fressten. Jag "kastade" inte ihop någon paj. Jag fick lov att googla hur fan man lagar paj! Har ett svagt minne av att jag gjort det någongång på Hemkunskapen under högstadiet, men inte sedan dess. Och jag som brukar påstå att jag är duktig i köket..
__________________________________________

Viktoria

3 kommentarer:

Åsa sa...

Google is the shit! Hur fasen klarade man sig innan google fanns??

Anonym sa...

om du har riktigt svår mensvärk så finns det receptbelagd medicin istället för alla dessa receptfria. När jag hade som värst fick jag något som heter Orudis. Riktigt effektivt ska jag säga. Då tar man en tablett när man börjar känna att värken är på väg.. sen tar det inte så lång stund innan man faktiskt börjar känna resultat. Man får även ta en alvedon samtidigt som den.. men inte ipren eller ibumetin.

Så det är ett råd jag kan ge dig om du inte redan äter receptbelagda tabletter vill säga. Bara ringa till gyn och säga som det är och höra om du inte kan få Orudis utskrivet.. har du aldrig ätit dom så kanske dom vill att du kommer dit upp innan dom skriver ut receptet.

Emma sa...

Ha. Jag kommer att ha samma problem imorgon. Dock knaprar jag da pa en av Neils receptbelagda tabletter som han fick nar han skadade axeln och inte langre behover! =)