tisdag, april 27, 2010

hajskräck


Playa de Amadores, Gran Canaria
.
Började prata om hajar ikväll. Och min hajskräck. Jag har en h y s t e r i s k hajskräck. Ser ni bilden? De flesta ser på bilden och längtar - sol, hav och bad. Jag tittar på bilden och tänker att det måste finnas massor med hajar där. Jag gillar poolen när jag är utomlands. Men till och med det är jobbigt.
.
Jag drömde i yngre dagar att det fanns hajar på Örjanshallen (badhuset på orten där jag växte upp, reds anm.) och hela tjusningen med att simma på den djupa delen av bassängen försvann. Hajarna kom ut genom de små runda lamporna som finns ett par meter ner, och växte lixom, och blev människoätande vithajar. Kul. Jag skyller på det att jag knappt kan simma. Man kan jämnföra mig med en St Bernadshund, typ. Det går jävligt sakta och är mycket ansträngande.
.
Så nej, någon surfare blir jag aldrig. Har ni sett Hajen-filmerna? Usch. Jag som knappt ens kan slappna av i Boviken eller Falkträsket med rädsla för hajar... Utomlands är jag närmast hysterisk.
__________________________________________
Viktoria

2 kommentarer:

Emma sa...

Hahahha, det hade jag inte tankt pa pa jattelange, jag minns sa val att du var radd att bada i Orjans!

Och while I'm at it - ø = alt+155 (fast maste vara siffrorna till hoger pa tangentbordet, inte dom ovanfor bokstaverna)

Funkar aven med å, ä och ö men orka da....... x

Jenny sa...

Jag känner med dig...hade precis samma tankar för mig :) Fast jag trodde strecken på det djupa var hajar.Värst var det på vitbergsbadet...gallret dom har på den djupa delen där. Var helt säkert på att när sirenen ljöd släppte dom ut hajarna. Med andra ord, jag var sällan där när vågorna började :)